20 november 2024

De aanhoudende lange wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) zijn een urgent probleem dat vraagt om structurele verandering. Met een verwacht tekort van 10.000 behandelaars in 2030 is stilzitten geen optie. Daarom zijn we trots dat ons innovatieve on demand behandelprogramma werd genoemd tijdens het recente Tweede Kamer-debat over de ggz op 11 april 2024 door minister Conny Helder van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Minister Helder erkende tijdens dit debat de impact van onze aanpak en noemde het een voorbeeld van hoe innovatie kan bijdragen aan het toegankelijk houden van zorg. Deze erkenning onderstreept het belang van een frisse blik op hoe we zorg aanbieden en organiseren.

Meer zorg, minder wachttijd

Bij Thubble geloven we dat niemand onnodig lang zou moeten wachten op geestelijke gezondheidszorg. Ons on demand behandelprogramma is ontwikkeld om meer mensen sneller te helpen, zonder concessies te doen aan kwaliteit. De resultaten spreken voor zich:

  • Cliënten met hulpvragen rondom angst, depressie of trauma hebben gemiddeld sneller hun behandeltraject afgerond, met minder behandeltijd.
  • Door onze aanpak kunnen we met dezelfde behandelcapaciteit twee derde meer cliënten ondersteunen, zonder verlies van effectiviteit.

Dit lukt door een waardegedreven benadering waarin de voortgang van cliënten voortdurend wordt gemonitord op basis van kwaliteit, duurzame gezondheidswinst en efficiëntie. Onze behandelmodellen bieden hoogfrequent en intensief contact tussen behandelaar en cliënt, waardoor cliënten ervaren dat hun behandelaar nauw betrokken is bij hun herstel.

Daarnaast profiteren onze behandelaars van een werkstructuur die niet alleen effectief is, maar ook ruimte biedt om een gezonde work-life balance te behouden.

Passende zorg voor balans in de ggz

Door passende zorg op maat te bieden aan een grote groep cliënten, creëren we ruimte in het systeem. Wachttijden voor complexere zorg op locatie kunnen hierdoor worden teruggedrongen, wat bijdraagt aan een betere balans binnen de ggz. Dit is hoe Thubble, samen met partners in de sector, een actieve rol speelt in het verbeteren van de toegankelijkheid van mentale zorg.

Erkenning door minister Conny Helder

De positieve impact van onze aanpak werd ook erkend tijdens het werkbezoek van minister Helder eerder dit jaar. Haar benoeming van Thubble’s behandelmodel tijdens het Tweede Kamer-debat over de ggz benadrukt dat innovatie de sleutel is om mentale zorg beschikbaar en toekomstbestendig te houden.

Samen impact maken

Wil jij bijdragen aan het toegankelijk maken van mentale zorg in Nederland? Bij Thubble werken we samen aan een toekomst waarin zorg sneller en beter bereikbaar is. Neem contact op met Fennie Wiepkema (General Manager) of Annemiek van Rheenen (Adviseur Innovatie & Transformatie GGZ) om meer te weten te komen over ons werk of samenwerkingsmogelijkheden.